Pepijn Meerloo

 

Ik ben geboren in 1973 in Kopenhagen in een Nederlands gezin.

Rond mijn 25ste werd ik overweldigd door grote veranderingen in mijn leven en zo kwam ik voor het eerst in contact met de reguliere gezondheidszorg. Al was het wel dat in die jaren de verschillende therapieën me inzicht gaven, ik merkte ook dat ik niet echt vooruit kwam.

Kort daarop kwam ik in aanraking met zitmeditatie bij Kees van de Bunt ( www.kanzeon.nl ) en Zen River ( www.zenrivertemple.org ). Het Zenboeddhisme heeft mijn fascinatie voor het leven aangewakkerd. Meditatie gaat over het ontdekken van wie je werkelijk bent, door met je aandacht naar binnen te keren.

De belangrijkste thema’s waar de meditatie mij bij geholpen heeft is het ontwikkelen van een groot vertrouwen in het leven en de liefde te voelen voor wie ik ben. Zelfliefde is voor mij één van de belangrijkste sleutels tot geluk en persoonlijke groei. Ik gebruik verschillende vormen van meditatie in de therapie.

Daarnaast heb ik een 2 jarige NLP opleiding gevolgd tot Master Practitioner. NLP, Neuro Linguistisch Programmeren, heeft mij vaardigheden gegeven om mensen te kunnen coachen en begeleiden in het bereiken van doelen. NLP kan soms ook dienend zijn voor de therapie.

Rond mijn 40ste besloot ik om het roer om te gooien. Ik zat in een patroon van niet voedende relaties en in mijn werk was ik niet gelukkig.

In die tijd heb ik therapie gevolgd bij de lichaamsgerichte psychotherapeut Gerrit Nellissen ( www.relatietherapieapeldoorn.nl ). Het was voor het eerst dat er een therapievorm op mijn pad kwam waarbij ik zelf diep van binnen voelde dat er iets veranderde.

Mijn passie voor het vak werd aangewakkerd en ik besloot na wat onderzoek de opleiding bij Aumm beroepsopleidingen ( www.aumm.nl ) te doen. Aumm, een bijzonder instituut, geeft in haar opleidingen veel ruimte aan spiritualiteit en het belichten en behandelen van diepe oude pijn. Behalve de technieken tot het geven van therapie, heb ik een groot verdiepend inzicht gekregen in de verscheidenheid en diepgang van menselijke problematieken. Hoe belangrijk betrouwbaarheid is in het therapeutische proces en hoe het werken met kwetsingen kan leiden tot een stevige, eerlijke basis.

In de laatste fase van deze opleiding wil ik me gaan specialiseren in individuele psychotherapie, traumatherapie en mannenwerk.

Sinds september 2016 ben ik getrouwd met Manja Sarani Meerloo. Ook zij is studente aan de opleiding van het Aumm Instituut. We willen te zijner tijd samen een praktijk aan huis beginnen.