PRT Methodiek

 

Innerlijke Kind werk

Het innerlijk kind is het kind dat je vroeger geweest bent, uit het gezin van oorsprong. Alle gebeurtenissen uit het verleden, plezierig en pijnlijk hebben jou gevormd tot wie je nu bent. Contact maken met het kind in jezelf zal duidelijk maken wat voor kind je was en wat het van zichzelf is gaan denken. Bijvoorbeeld ik kan het niet, ik ben niet om van te houden, het is er niet voor mij. Dit zijn negatieve overtuigingen die we nu nog kennen. Kwetsende gebeurtenissen zijn veel overweldigender voor het kleine kind dan hoe je het als volwassene zou ervaren. We zijn ons vaak niet bewust van wat het effect is van vroege kwetsingen, juist omdat we die diep hebben weggedrukt. En dat het zelfs nu, in het dagelijks leven, grote invloed heeft op bijvoorbeeld hoe je in het leven staat en de keuzes die je maakt.

Je hebt ook een natuurlijke kern in jezelf, zoals je was bij je geboorte. Delen van deze kern hebben we door onze opvoeding moeten onderdrukken en het contact ermee is toen verloren gegaan. We zijn het vergeten, maar deze delen zeggen veel over wie we oorspronkelijk zijn. Uit de heling van het gekwetste deel van het innerlijk kind krijgen deze delen weer een plek in je leven. Je gaat meer volgens je essentie leven. Deze essentie staat los van je verleden, is puur en ongeschonden. Het is wie je werkelijk bent!

 

Lichaamswerk

Lichaamswerk als therapie is geweldig. Als je met het lichaam werkt ontdek je dat het heel authentiek is. Het bibbert als je het koud hebt, het doet pijn als je je stoot. Dit geldt ook als je dieper contact maakt met je lichaam. Dan zullen dieperliggende kwetsuren, op een lichaamseigen manier zich openbaren. Gevoelloosheid, stramheid, gespannen, geïrriteerd, energiek, een beweging, druk, beklemmend, een oprisping, noem maar op. Meestal is er op het eerste gezicht geen verklaring voor, maar dat hoeft niet om er toch mee te kunnen werken. Het lichaam onthoudt je persoonlijke geschiedenis anders dan je geest dat doet. Je lichaam liegt niet, het houdt je niet voor de gek.

 

Ademtherapie

Ademtherapie is er om op verschillende manieren in contact te komen met je lichaam. ‘Adem is de sleutel tot voelen.’ De ademtocht gaat diep naar binnen en je aandacht gaat mee. Zakken met je aandacht je lichaam in, je buik, borst en bekken. Bewust zijn van het lichaam, bewustzijn in het lichaam.

Therapie met behulp van ademtechnieken zal je bewustzijn op alles wat er leeft in je lichaam sterk vergroten en het geeft een direct contact met je oorspronkelijke zelf. Dit kan een openbaring voor je zijn. Verbinding met je oorspronkelijke zelf maakt gelukkig.

 

Meditaties

Meditaties zijn oefeningen om dichter bij jezelf te komen, je bewustzijn te vergroten. In de therapie helpen ze ons om te leren volledig aanwezig te zijn in je lichaam. Daarmee kom je beter in het hier en nu. Het brengt je op een ander bewustzijnsniveau en kan je zo bijvoorbeeld nieuwe visies en inzichten geven wat je kan helpen bij belangrijke keuzes of handelingen in je leven. Dit maakt je leven meer passend bij jou en daarmee meer vredig.

Er zijn verschillende soorten meditaties, de ene meditatie doet meer voor je dan de ander.

Zoekt je een therapeut die lichaamsgericht is en psychotherapie geeft in Groningen. Vanuit heel Noord Nederland ontvang ik mensen voor lichaamsgerichte psychotherapie, bijvoorbeeld uit Assen, Haren, Winsum, Veendam, Drachten en Zwolle. Psychotherapie voor meer energie, vrijheid, meer voelen, een veilig gevoel, inzicht in jezelf en jezelf zijn. Aanrader bij stress, lichamelijke pijnen en blokkades, angst, burn-out, innerlijk kind, nieuwe stappen maken en als je zoekende bent naar je identiteit.