PRT Methodiek

 

Innerlijke Kind werk

Het gekwetste kind is een metafoor voor je diepe, vroege kwetsingen. Pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden. Voor kleine kinderen zijn kwetsingen veel overweldigender dan hoe je het als volwassene zou ervaren. We zijn ons vaak niet bewust van wat het effect is van vroege kwetsingen. En dat het zelfs nu, in het dagelijks leven, grote invloed heeft op bijvoorbeeld hoe je in het leven staat en de keuzes die je maakt.

Het natuurlijke kind staat voor wie je werkelijk diep van binnen bent. Je ware zelf. Je spirituele kern. Velen van ons hebben hier geen idee van. Een antwoord als ik ben mijn beroep of ik ben de partner of ouder van die en die is een totaal praktische en geaccepteerde reactie op de vraag, ‘Wie ben je?’. Hier in de westerse maatschappij hebben we geen traditie van spiritualiteit zoals die in het verre Oosten. Daar praten ze in deze context over ‘je essentie’. Je essentie staat los van je verleden, is puur en ongeschonden. Het is wie je werkelijk bent!

Als je hier geen idee van hebt kan deze therapie je een compleet nieuwe visie geven op jezelf, je verleden en wat je kunt doen. Er is zoveel meer mogelijk.

 

Lichaamswerk

Lichaamswerk als therapie is geweldig. Als je met het lichaam werkt ontdek je dat het heel authentiek reageert. Het bibbert als je het koud hebt, het doet pijn als je je stoot. Dit geldt ook als je dieper contact maakt met je lichaam. Dan zullen dieperliggende kwetsuren, op een lichaamseigen manier zich openbaren. Bibberen, pijn, gevoelloos, stemklanken, energiek, een beweging, druk, beklemming, een oprisping, noem het maar op. Meestal is er op het eerste gezicht geen verklaring voor en dat is juist goed, dat houdt het hoofd erbuiten. Het lichaam onthoud je persoonlijke geschiedenis anders dan je geest dat doet.

 

Ademtechnieken

De ademtechnieken zijn bedoeld om op verschillende manieren in contact te komen met je lichaam. ‘Adem is de sleutel tot voelen.’ De ademtocht gaat diep naar binnen en je aandacht gaat mee. Hier gaat het om, zakken met je aandacht je lichaam in, je buik, borst en bekken. Bewust zijn van het lichaam.

Therapie met behulp van ademtechnieken zal je bewustzijn op alles wat er leeft in je lichaam sterk vergroten. De innerlijke ontdekkingsreis naar de wereld van binnen.

 

Meditaties

Meditaties zijn oefeningen om dichter bij jezelf te komen.  Ze zijn bedoeld om te leren volledig aanwezig te zijn in het hier en nu zodat je je bewust wordt van alles wat er op dit moment speelt. Het vergroot je bewustzijn en kan je ook helpen ontdekken wat je wilt, als het gaat om het maken van belangrijke keuzes in je leven.

Er zijn verschillende soorten meditaties en de ene meditatie kan je meer uitdagen dan de ander.