Reviews

3 juli 2023

Ik zocht kortdurende en resultaatgerichte begeleiding voor een aantal zaken waar ik als man tegenaan loop. Daar had ik teveel stress van en kreeg wat gezondheidsproblemen. Ik zocht een man om me te begeleiden. Pepijn werd me aanbevolen en zijn websiteteksten spraken me aan.
In de sessies geeft Pepijn je zijn volle aandacht, erg plezierig vind ik dat. Hij let er goed op dat hij begrijpt wat je bedoelt, en andersom. Oefeningen zijn concreet en doen ertoe.
Ik vind het waardevol dat Pepijn mij meer concreet laat beseffen wat onvrede is (of stress of onvolwassen gedrag), waar het vandaan komt en hoe je het kunt hanteren.
Pepijn schept een sfeer tijdens onze ontmoetingen die je op je gemak stelt en je je veilig laat voelen. Van harte aanbevolen!
 
Simon 61 jaar
 

14 juni 2023

Pepijn heb ik om hulp gevraagd met de intentie een helingsproces in te gaan en verbinding te maken met mijn kracht en mannelijkheid. Om mijzelf en iemand anders dichtbij mijn intieme emoties te laten was een hele stap voor mij. Vanaf het eerste moment dat ik Pepijn zag besefte ik dat ik bij hem goed zat. Met hulp van de sessies durven mijn lijf en geest steeds meer emoties toe te laten, zowel in de sessies als met mijzelf. Tijdens de sessie kan ik toch nog emotionele ondersteuning ontvangen bij hetgeen ik het toen nodig had maar niet kreeg.

Daarnaast leer ik mijn innerlijk kind en gezonde volwassene ‘zelf’ liefdevol en respectvol samen te doen werken. Pepijn speelt voor mij een belangrijke rol in het leren verbinden met mijzelf, waarin ik ook veel leer over de werking van mijn lijf en bewuster wordt van sensaties die ik voel.

Pepijn straalt een kalme, vrije en compassievolle energie uit die verbindt en mij snel op mijn gemak stelt. Wat ik kenmerkend vind aan Pepijn is dat hij goed aansluit op waar ik emotioneel en cognitief sta en wat er op dat moment bij mij speelt. Pepijn biedt mij vaak een gezond alternatief perspectief aan die voor mij waarheidsgetrouw is en helpt om oude belemmerende overtuigingen te ontkrachten die ik in mijn verleden heb verzameld; ik ervaar dat als een zeer waardevolle vaardigheid. Bedankt Pepijn!

Jurim 27 jaar

14 nov. 2022
 
Ik ben bij Pepijn terecht gekomen met traumaklachten. Ik wilde graag meer contact met mijn gevoel en lichaam, omdat ik veel rationaliseer en in mijn hoofd zit.
Hoewel ik hiervóór baat heb gehad heb bij cognitieve therapie en emdr, vliegt Pepijn de behandeling meer op lichaamswerkniveau aan (met alle geduld en respect voor mijn tempo).
Ik merk dat dit vooral bij traumaklachten véél meer en sneller tot heling leidt, dan mijn andere therapievormen. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan contact houden met je lichaam en je sensaties bewust waar te nemen en ook kreeg ik tips over wat ik kan doen als ik de neiging voel te vluchten of te bevriezen.
Ik las steeds vaker dat de wetenschap rondom trauma een meer somatische dan cognitieve aanpak vergt en Pepijn heeft een mooie balans tussen beide.
Zijn respectvolle houding en menselijkheid nodigden me uit om echt dingen uit te proberen waarvoor ik een drempel over moest en me uiteindelijk veel rust, ontlading en ontspanning brachten.
 

~Anna~ 44 jaar

22 maart 2023

Terugblik op mijn sessies bij Pepijn.

Midwinter ervoer ik dat ik aan het ontsporen was. Ik voelde me opvliegend en ongeduldig. Kon slecht keuzes maken en had het gevoel niet te kunnen vertrouwen op mijn intuitie. Vredig slapen lukte niet- het waren slechts korte uitputtings-pauzes.

Al bij het kennismakingsgesprek ervoer ik vertrouwen, zowel in Pepijn als de werkwijze die hij toepast. Als basis voor alles gaat Pepijn er van uit dat je lijf aangeeft wat er in je omgaat. En is dat ook zijn manier om aan het werk te gaan: ervaren waar in je lijf er wat gebeurt. En dan wat er zich daar afspeelt.

Er is in de sessies een goede afwisseling tussen “lichaamswerk” en gesprekken.

Ik was duidelijk toe aan het proces van verandering. De toegewijde en aandachtige begeleiding van Pepijn maakten hem tot een fijne metgezel in mijn innerlijke reis.

En nu is mijn evenwicht hersteld. Ik heb leren kijken naar mijn overtuigingen en overlevingsmechanismen. Heb leren inzien hoe ik mezelf soms blokkeer. En ik denk en hoop dat ik handvaten heb gevonden om tijdig in te grijpen om niet te ontsporen.

Keuzes maken is nog niet altijd even gemakkelijk, maar ik weet nu wel beter waar ik me door laat leiden. En ja hoor……… slapen gaat weer goed.

Paul 71 jaar

 

“In 2018 en 2019 heb ik een flink aantal sessies mogen volgen bij Pepijn wat mij verder in mijn proces heeft geholpen en mij diepe inzichten heeft gebracht. Ik vind Pepijn heel rustig en betrouwbaar wat maakte dat ik alles met hem kon bespreken. Een veilige plek om als man kwetsbaar te kunnen zijn. Hij werkt veel met meditatie wat ik erg prettig vind. Zijn aanpak is afgestemd op mijn behoefte, waardoor er veel lichaamsgerichte en actieve oefeningen in onze sessies zaten. Sindsdien zal Pepijn alleen maar verder zijn gegroeid wat maakt dat ik hem zeker kan aanbevelen.”

Migiel 47 jaar

 

“Pepijn heb ik ervaren als een hele fijne therapeut bij wie ik mij gauw veilig voelde. Het was voor mij ook een les om om meer veiligheid te voelen in het contact met mannen en dit gevoel had ik eigenlijk al wel bij de eerste kennismaking. Pepijn voelde als een soort grote broer, ergens doet hij mij ook echt aan 1 van mijn broers denken. De sessies hebben mij geholpen om meer in mijn lichaam te landen, bepaalde gevoelens aan te durven kijken, en dingen te bespreken waar ik in het dagelijkse leven tegenaan loop/ meer uitdagende situaties. We hebben oefeningen gedaan in het leren aangeven en voelen van grenzen, contact maken met het innerlijk kind en de volwassene en getuige, emoties durven toelaten. De sessie begonnen vaak met een soort bodyscan, om zo eerst te landen. Dan opmerken/delen wat er zich dan aandient en wat er speelt. En Pepijn wist of voelde vaak, volgens mij ook intuïtief, wat er nodig was qua interventie die aansloot bij de hulpvraag op dat moment, en vroeg ook wat mijn behoefte was om daar goed op in te kunnen spelen. Pepijn zie ik als een warm, oprecht betrokken therapeut/mens,
authentiek/zichzelf, eerlijk, helder, en zich ook kwetsbaar durven opstellen over zijn eigen ontwikkeling/proces. Dat hij zelf ook wel eens tegen dingen aanloopt en het soms ook even niet weet. En wat ik ook fijn vindt, is dat hij ook humor en lichtheid kan inbrengen, wat ook niet onbelangrijk is.. Dus ik kan Pepijn van harte aanbevelen.”
Menorah 42 jaar

 

5 dec. 2022

“Pepijn, super bedankt voor alle sessies!. Dankzij je sessies heb ik weer een aantal waardevolle stappen kunnen zetten in mijn leven.

Je creëert een veilige sfeer waarin alles gezegd en verteld kan worden. Het is fijn dat je verschillende technieken gebruikt om problemen inzichtelijk te maken en oude pijn te helen.

En je begeleiding sluit steeds perfect aan bij de vragen die ik op ieder moment had. Thanks”

Goede groet,

Frank 55 jaar