Reviews

 

“In 2018 en 2019 heb ik een flink aantal sessies mogen volgen bij Pepijn wat mij verder in mijn proces heeft geholpen en mij diepe inzichten heeft gebracht. Ik vind Pepijn heel rustig en betrouwbaar wat maakte dat ik alles met hem kon bespreken. Een veilige plek om als man kwetsbaar te kunnen zijn. Hij werkt veel met meditatie wat ik erg prettig vind. Zijn aanpak is afgestemd op mijn behoefte, waardoor er veel lichaamsgerichte en actieve oefeningen in onze sessies zaten. Sindsdien zal Pepijn alleen maar verder zijn gegroeid wat maakt dat ik hem zeker kan aanbevelen.”
Migiel 47 jaar

 

“Pepijn heb ik ervaren als een hele fijne therapeut bij wie ik mij gauw veilig voelde. Het was voor mij ook een les om om meer veiligheid te voelen in het contact met mannen en dit gevoel had ik eigenlijk al wel bij de eerste kennismaking. Pepijn voelde als een soort grote broer, ergens doet hij mij ook echt aan 1 van mijn broers denken. De sessies hebben mij geholpen om meer in mijn lichaam te landen, bepaalde gevoelens aan te durven kijken, en dingen te bespreken waar ik in het dagelijkse leven tegenaan loop/ meer uitdagende situaties. We hebben oefeningen gedaan in het leren aangeven en voelen van grenzen, contact maken met het innerlijk kind en de volwassene en getuige, emoties durven toelaten. De sessie begonnen vaak met een soort bodyscan, om zo eerst te landen. Dan opmerken/delen wat er zich dan aandient en wat er speelt. En Pepijn wist of voelde vaak, volgens mij ook intuïtief, wat er nodig was qua interventie die aansloot bij de hulpvraag op dat moment, en vroeg ook wat mijn behoefte was om daar goed op in te kunnen spelen. Pepijn zie ik als een warm, oprecht betrokken therapeut/mens,
authentiek/zichzelf, eerlijk, helder, en zich ook kwetsbaar durven opstellen over zijn eigen ontwikkeling/proces. Dat hij zelf ook wel eens tegen dingen aanloopt en het soms ook even niet weet. En wat ik ook fijn vindt, is dat hij ook humor en lichtheid kan inbrengen, wat ook niet onbelangrijk is.. Dus ik kan Pepijn van harte aanbevelen.”
Menorah 42 jaar

 

“Pepijn, super bedankt voor alle sessies!. Dankzij je sessies heb ik weer een aantal waardevolle stappen kunnen zetten in mijn leven.

Je creëert een veilige sfeer waarin alles gezegd en verteld kan worden. Het is fijn dat je verschillende technieken gebruikt om problemen inzichtelijk te maken en oude pijn te helen.

En je begeleiding sluit steeds perfect aan bij de vragen die ik op ieder moment had. Thanks”

Goede groet,

Frank 55 jaar

 

Ik ben bij Pepijn terecht gekomen met traumaklachten. Ik wilde graag meer contact met mijn gevoel en lichaam, omdat ik veel rationaliseer en in mijn hoofd zit.
Hoewel ik hiervóór baat heb gehad heb bij cognitieve therapie en emdr, vliegt Pepijn de behandeling meer op lichaamswerkniveau aan (met alle geduld en respect voor mijn tempo).
Ik merk dat dit vooral bij traumaklachten véél meer en sneller tot heling leidt, dan mijn andere therapievormen. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan contact houden met je lichaam en je sensaties bewust waar te nemen en ook kreeg ik tips over wat ik kan doen als ik de neiging voel te vluchten of te bevriezen.
Ik las steeds vaker dat de wetenschap rondom trauma een meer somatische dan cognitieve aanpak vergt en Pepijn heeft een mooie balans tussen beide.
Zijn respectvolle houding en menselijkheid nodigden me uit om echt dingen uit te proberen waarvoor ik een drempel over moest en me uiteindelijk veel rust, ontlading en ontspanning brachten.
 

~Anne~