Mijn visie

Het is mijn visie dat wij mensen elkaar nodig hebben en dat er geluk zit in samen en verbonden zijn. Door op een gezonde manier in verbinding te zijn met anderen zul je als persoon dieper in contact komen met jezelf, vrijer bewegen en onafhankelijker worden.

We leven in een tijd waarin de wereld het nodig heeft dat meer mensen in verbinding komen met hun ware zelf en in hun kracht komen. Dan opent de deur dat ze hun liefde gaan geven aan de wereld.

therapeut-groningen-innerlijk-kind

Wie ben ik

Al op vroege leeftijd begon ik me te fascineren voor de psyche en dat heeft me eigenlijk nooit losgelaten. Het begon met boeken lezen, veel op mezelf. Ik realiseer me achteraf dat deze fascinatie gevoed werd door eenzaamheid. Veel dingen gingen onopgemerkt aan me voorbij. ik snapte niet veel van de wereld om me heen. En, zo voelde dat, ik kon nergens heen met mijn verhaal. Er waren wel veel vriendjes waar ik lol mee had, maar verbinden en contact maken kende ik eigenlijk niet voor m’n 17de. Zo heb ik ook geëxperimenteerd met alcohol en cannabis. Niet dat ik verslaafd was, maar achteraf gezien heb ik het gebruikt om niet te hoeven voelen. Om te verdoven.

Rond mijn 25ste werd ik overweldigd door grote veranderingen in mijn leven en zo kwam ik voor het eerst in contact met de reguliere gezondheidszorg. Al was het wel dat in die jaren de verschillende therapieën me inzicht gaven, ik merkte ook dat ik niet echt vooruit kwam.

Hi, ik ben 48, getrouwd en woon met mijn vrouw en dochter van 3 in Groningen. Mijn vrouw geeft ook lichaamsgerichte psychotherapie.

Een aantal jaar later kwam ik in aanraking met Zenmeditatie. Dit was voor mij een ervaring van thuiskomen. Welkom zijn zonder dat er iets van mij verwacht werd, dat was nieuw voor mij. Jaren heb ik hier bijgetankt, in een veld van acceptatie. Meditatie heeft mij geholpen een groot vertrouwen in het leven te hebben en liefde te voelen voor wie ik ben. Zelfliefde is voor mij één van de belangrijkste sleutels tot geluk en persoonlijke groei.

Dankbaar ben ik voor alle uren meditatie en de mensen die me daar welkom heette. Maar ik merkte dat ik iets miste waar Zen geen antwoord op had. Bijvoorbeeld dat ik geen langdurige relatie kon vasthouden, dat ik niet goed wist wat ik wilde en ik voelde dat ik niet aan het roer van mijn leven stond. Ik zocht begeleiding van een lichaamsgerichte therapeut. De therapie raakte mij diep en ik begon te voelen. Ik heb het roer omgegooid en de wereld van Zenmeditatie verlaten. Wel bleef ik meditaties doen als Tai Chi en Yoga, maar ik ging ook de opleiding tot lichaamsgerichte therapeut doen. Bij het Aumm Instituut in Groningen. Het was een openbaring toen dit op mijn pad kwam. Ik voelde zelf diep van binnen dat er iets veranderde. Het werd mij duidelijk dat ik op de goeie plek zat.

  • Hier heb ik geleerd psychotherapie te combineren met meditatie en spiritualiteit.
  • Het belichten en behandelen van diepe oude pijn.
  • Dat ik gelukkig kan zijn met m’n leven, dicht bij mezelf kan blijven en dat gezonde keuzes maken mogelijk is.
  • Een veelheid aan technieken en methodieken.
  • Ik heb een groot verdiepend inzicht gekregen in de verscheidenheid en diepgang van menselijke problematieken.
  • En hoe belangrijk veiligheid is in het therapeutische proces. Heel belangrijk!